Εξαιρετική η Θεατρική–Μουσική Παράσταση «ΗΠΕΙΡΟΣ…ΜΑΝΑ ΗΠΕΙΡΟΣ» στην Ηγουμενίτσα-Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Share Button

«ΗΠΕΙΡΟΣ… ΜΑΝΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ‘‘Ευχαριστώμεν… Ηπειρώτες ευεργέτες’’» ήταν ο τίτλος της παράστασης που πραγματοποιήθηκε σε μία κατάμεστη αίθουσα  στο Θέατρο Εστία την Δευτέρα το βράδυ στην Ηγουμενίτσα.

Ήταν μια Θεατρική – Μουσική Παράσταση σε ποιητικό λόγο συνοδεία ζωντανής μουσικής. Στο ρόλο ‘‘Μάνα Ήπειρος’’ η Βάνα Μπάρμπα, στο κλαρίνο ο πατριάρχης και μύθος της ηπειρωτικής μουσικής και δεξιοτέχνης Πέτρο Λούκας Χαλκιάς, ενώ τραγούδησε ο γνήσιος και αυθεντικός ερμηνευτής της λαϊκής μας παράδοσης Αντώνης Κυρίτσης και συμμετείχαν ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτικά σύνολα και το πολυφωνικό ΗΝΟΡΟ.

Συγγραφέας – Σκηνοθέτης της παράστασης ήταν ο Θάνος Ζήκας.

Αναφέρει σχετικά ο συγγραφέας – σκηνοθέτης Θάνος Ζήκας: Η μάνα Ήπειρος αναπολεί τα χρόνια του ξενιτεμού… όταν πολλά από τα βλαστάρια της, άλλα αμούστακα παιδιά και άλλοι αφήνοντας φαμίλια, γυναίκα και αγαπητικιά, έφυγαν να παν στα μαύρα έρμα. Εκεί μια άλλη μάγισσα, που ‘λέγαν ξενιτιά, τα πλάνεψε, τα μάγεψε, τα κράτησε στα ξένα…, πίσω μην ματαρθούνε… Κι ήταν εκείνοι Ήλιοι Λαμπροί. Ήταν εκείνοι που ’σπειραν δέντρα θωριά, αστέρια φωτεινά, στης Ηπείρου την γκρίζα θλιμμένη συννεφιά. Στην Ήπειρο ο λαός έλεγε ‘‘οι αγιασμένοι’’ κι ήταν όλοι τους βλογημένοι.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από την κάμερα του ΘΠ που βρέθηκε στην παράσταση και κατέγραψε τα όσα έγιναν.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *