Επιχειρήσεις στην Θεσπρωτία πρόθυμες να μισθώσουν δωμάτια σε πρόσφυγες

Share Button

prosfuges1Η ανοιχτή πρόσκληση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τη σύναψη συμβολαίων για τη στέγαση προσφύγων έχει δελεάσει αρκετές τουριστικές επιχειρήσεις στο Νομό Θεσπρωτίας που επεξεργάζονται σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μίσθωση των δωματίων και καταλυμάτων.

Από την στιγμή που κατέφθασαν οι πρώτοι πενήντα πρόσφυγες το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην Πλαταριά, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο αριθμός θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες και αρκετοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης θεωρούν την άφιξή τους ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να παραχωρήσουν τα δωμάτια τους αποκομίζοντας ένα πολύ σημαντικό οικονομικό όφελος σε μία “νεκρή” περίοδο με ανύπαρκτη ή πολύ υποτονική κίνηση.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν όμως και κείνοι που εκφράζουν την αγωνία, την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στην τουριστική κίνηση της επόμενης περιόδου, καθώς ουδείς γνωρίζει τον ακριβή χρόνο παραμονής τους.

Μπορεί οι εγκαταστάσεις της ξενοδοχειακής μονάδας στην Πλαταριά να έχουν μισθωθεί για τρεις μήνες, όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι στο διάστημα αυτό θα έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των προσφύγων.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *