Ιόνια Οδός: Οι απουσίες από την παράδοση του Κουβαράς-Αμφιλοχία και η “Ανατολική Παράκαμψη Αμφιλοχίας”

Share Button

Με αρκετό ενδιαφέρον έγινε εχθές η τελετή εγκαινίων του πρώτου τμήματος της Ιόνιας Οδού. Καταρχάς θα πρέπει να πούμε πως επιλέχθηκε ένα ιδιαίτερο σημείο, το “Πάρκο Θέασης” λίγο πριν τον Α/Κ Αμφιλοχίας, ένα σημείο που οι οδηγοί μπορούν να σταματήσουν και να δουν τα ερείπια του παλαιού Κάστρου της Αμφιλοχίας.

Στην ίδια την εκδήλωση τώρα, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η απουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, αλλά και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη. Ιδιαίτερα η απουσία του κου Κατσιφάρα έγινε ιδιαίτερα αισθητή, καθώς το χθεσινό τμήμα ήταν στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας του.

Επίσης ήταν η πρώτη φορά που 3 Υπουργοί παρεβρίσκονταν στην παράδοση του τμήματος, παίρνοντας τον λόγο και οι τρεις. Ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και μαζί του οι Υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Από την πλευρά του παραχωρησιούχου παρεβρέθη ο Αντιπρόεδρος της ΤΕΡΝΑ, Μιχάλης Γουρζής ο οποίος κράτησε χαμηλό προφίλ, ενώ σημειωτέρον πως δεν πήρε το λόγο κάποιος εκπρόσωπος από την εταιρεία.

Η ανυπομονησία των οδηγών πάντως ήταν εμφανής και από το πρωί υπήρχε κίνηση στα δύο άκρα του νέου δρόμου. Τελικά ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία στις 3.30 το απόγευμα, δίνοντας ανάσες στην κίνηση από και προς Ήπειρο.

Το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία ουσιαστικά δημιουργεί την λεγόμενη “Ανατολική Παράκαμψη Αμφιλοχίας” και η πόλη θα ησυχάσει από εδώ και έπειτα για την κίνηση της διαμπερής κίνησης διαμέσω της πόλης.

Η “Δυτική Παράκαμψη Αμφιλοχίας” είναι τμήμα της Αμβρακίας Οδού και η τύχη της είναι συνδεδεμένη με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου, δηλαδή αναμένει την νέα εργολαβία που θα ολοκληρώσει τα έργα.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *