Δύο Θεσπρωτοί αθλητές συμμετείχαν στον αγώνα ορεινού τρεξίματος 24 χιλιομέτρων στα Γρεβενά

Share Button

Άρωμα Θεσπρωτίας είχαν οι 9οι αγώνες ορεινού τρεξίματος που διεξήχθησαν την Κυριακή στον Αγιο Γεώργιο Γρεβενών.

Οι αγώνες περιελάμβαναν και φέτος το «Αϊγιωργίτικο Μονοπάτι» (αγώνα ορεινού τρεξίματος) μήκους 24 χιλιομέτρων, τον «Τσούρχλειο Δρόμο» (αγώνα για δρομείς και περιπατητές) μήκους 11,5 χιλιομέτρων και μια Περιπατητική Διαδρομή μήκους 5 περίπου χιλιομέτρων.

Ο Παραμυθιώτης Μιχάλης Αναστασόπουλος (στην φώτο δεξιά), ο Ηγουμενιτσιώτης Κώστας Βενέτης (στην φώτο στη μέση) και ο Κων/νος Βάσιος από την Πάργα (στην φώτο αριστερά) συμμετείχαν στο «Αϊγιωργίτικο Μονοπάτι»  σπάζοντας και οι τρεις το φράγμα των 3 ωρών.

Ο δύσκολος και απαιτητικός αγώνας ορεινού τρεξίματος είχε μήκος 24 χιλιόμετρα και θετική υψομετρική διαφορά 1150 μέτρα. Περιελάμβανε μονοπάτι στο μεγαλύτερο μέρος (19,2 χιλιόμετρα), με εναλλαγές με στενούς τρακτερόδρομους ή χωματόδρομους (3 χιλιόμετρα) και 1,9 χιλιόμετρα άσφαλτο μοιρασμένο στην αρχή και το τέλος της διαδρομής και στα χωριά Κληματάκι, Κριθαράκια και Λόχμη που διέσχισε κατά μήκος της διαδρομής.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η….απρόσμενη συνάντηση των δρομέων με μία….ανυποψίαστη αρκούδα σε μια εκπληκτικής ομορφιάς διαδρομή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *