Η χώρα σε καραντίνα από την στιγμή οι πολίτες δεν προχώρησαν σε μέτρα αυτοπροστασίας

Share Button

Η Ελλάδα μπαίνει σε καραντίνα με την Κυβέρνηση να προχωρά στη λήψη ακόμη πιο αυστηρών μέτρων στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού. Από σήμερα κλείνουν όλα τα μπαρ, οι καφετέριες, οι χώροι εστίασης, τα εμπορικά κέντρα και μια σειρά ακόμη επιχειρήσεων αφού οι πολίτες δεν προχώρησαν σε μέτρα αυτοπροστασίας δημιουργώντας μείζονος σημασίας θέμα για την ατομική τους υγεία αλλά και για την υγεία των άλλων.

Με την ένταξη των παραπάνω επιχειρήσεων καθώς και σειράς άλλων όπως οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, τα πρακτορεία τυχερών παιγνίων και των καζίνο αλλά και των αθλητικών εγκαταστάσεων μέχρι των βιβλιοθηκών στη χώρα μπαίνει λουκέτο με κύριο στόχο να μείνουν οι πολίτες στο σπίτι.

Ο υπουργός Υγείας ήταν σαφής δηλώνοντας ότι η επέκταση των προληπτικών μέτρων αποφασίστηκε λόγω των νέων κρουσμάτων κυρίως όμως διότι «τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού για να προστατεύσουμε τους άλλους και να προστατευτούμε δεν τηρούνται».

Για μια ακόμη φορά οι πολίτες αψήφησαν τον κίνδυνο και τις προειδοποιήσεις των ειδικών σε παγκόσμιο επίπεδο και μπροστά στο ενδεχόμενο να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια νέα Ιταλία η χώρα μπήκε σε καραντίνα με τη λήψη μέτρων όπου  δύναται να γίνουν ακόμη πιο αυστηρά.

Τα γεμάτα καφέ των τελευταίων ημερών, οι βόλτες στα εμπορικά κέντρα και οι συναθροίσεις σε διάφορους χώρους έδειξαν πως απαιτείται η παρέμβαση του κράτους και της κυβέρνησης. Το γεγονός πως υπήρξαν συλλήψεις ανθρώπων που παραβίασαν τα υφιστάμενα μέχρι χθες μέτρα ήταν μεταξύ άλλων και αυτό που συνέβαλε στη λήψη της απόφασης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό ενός ιδιοκτήτη φροντιστηρίου που άνοιξε κανονικά, αλλά και των γονιών που έστειλαν τα παιδιά τους.

Στο πλαίσιο αυτό η απόφασή να κλείσουν όλα με εξαίρεση μόνο τα delivery τα takeaway καταστήματα και τα εμπορικά ήταν το βήμα που έπρεπε να γίνει.

Και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα κλείσουν και τα καταστήματα αφού ούτω ή άλλως οι εμπορικοί σύλλογοι κάνουν λόγο για μηδενικούς τζίρους.

Ο φόβος των λοιμωξιολόγων και των ειδικών επιστημόνων των επιτροπών που από την πρώτη στιγμή συστάθηκαν είναι ότι στην Ελλάδα η κρίση είναι στην αρχή. «Βρισκόμαστε δύο εβδομάδες πίσω από την Ιταλία και την Ισπανία» σημειώνουν θέλοντας να δείξουν ότι τα τέλη Μαρτίου και οι πρώτες εβδομάδες του Απριλίου θα είναι η περίοδος που η κρίση με τον κορονοϊό θα κορυφωθεί.

Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να ακολουθήσουμε την Ιταλία και την Ισπανία είναι η αυτοπροστασία. Η καραντίνα σε ολόκληρη τη χώρα θεωρητικά θα συμβάλει σε αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.