Δίκτυο φορητών απινιδωτών με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και τη συνδρομή επιχειρήσεων και φορέων

Share Button

apinidotisΘετικά ανταποκρίνονται φορείς και επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο η Περιφέρεια Ηπείρου για την προσφορά φορητών απινιδιτών προκειμένου να τοποθετηθούν σε μαζικούς χώρους συνάθροισης, εργασίας και άθλησης, για την αντιμετώπιση αιφνιδίων καρδιακών επεισοδίων.
Σήμερα έγινε η τοποθέτηση απινιδωτή, προσφορά της εταιρείας ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, ο οποίος θα χρησιμοποιείται για τυχόν περιστατικά εντός του κτιρίου, αλλά και για άλλα που μπορούν να συμβούν στον εξωτερικό πολυσύχναστο χώρο του. Η ίδια εταιρεία έχει προσφέρει και δεύτερη συσκευή, ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί απινιδωτές στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων (προσφορά του Ροταριανού Ομίλου Ιωαννίνων) και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου (προσφορά των επιχειρηματιών Αφών Ντόβα).
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να γίνει παραλαβή απινιδωτών που προσφέρουν η τεχνική εταιρία “ΑΡΛΕΤΟΣ ΑΤΕΕ” (με προορισμό αθλητικές εγκαταστάσεις), ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων (για το Δικαστικό Μέγαρο), η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, ενώ αναμένονται θετικές απαντήσεις και από άλλες επιχειρήσεις.
Η Περιφέρεια Ηπείρου θα αναλάβει το κόστος συντήρησης των συσκευών καθώς και την εκπαίδευση εργαζομένων στη χρήση τους. Μετά την ολοκλήρωση της α’ φάσης τοποθέτησης απινιδιτών στην Π.Ε. Ιωαννίνων, από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Οδ. Πότση και σε συνεργασία με τους κατά τόπους Αντιπεριφερειάρχες, η πρωτοβουλία θα επεκταθεί και στις άλλες τρεις περιφερειακές ενότητες.
Η σημασία ύπαρξης και χρήσης απινιδωτών σε δημόσιους χώρους και της προσφοράς επιχειρήσεων και φορέων, υπογραμμίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια τοποθέτησης της συσκευής στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία “πολύ χρήσιμη”. “Αναζητήθηκαν – συνέχισε- επιχειρηματίες, σύλλογοι και φορείς ώστε να προσφέρουν απινιδωτές, για να βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή έναν συνάνθρωπό μας. Θεωρώ ότι πρόκειται για μια τεράστια προσφορά εκ μέρους των επιχειρηματιών και φορέων που συμπαραστάθηκαν σε αυτή την προσπάθεια, στους οποίους έχω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε, πρόκειται για μια πράξη αλληλεγγύης και τη χρειαζόμαστε όλοι σαν παράδειγμα στην ανηφορική πορεία που τραβάμε και από την οποία είμαστε αγχωμένοι”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *