Ενημέρωση για την ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας με έδρα τη Μαζαρακιά

Share Button

Αγαπητά παιδιά, γονείς και κηδεμόνες, με ιδιαίτερη χαρά σας γνωστοποιούμε την ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας με έδρα τη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας.(ΦΕΚ με ημερ. 14/06/2021 και αριθμ. 67984/Δ2)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Μουσικό Γυμνάσιο είναι όπως όλα τα Γυμνάσια της χώρας μας. Το σχολείο είναι δημόσιο και η φοίτηση είναι δωρεάν. Διδάσκονται τα ίδια ακριβώς μαθήματα Γενικής Παιδείας, με τη διαφορά ότι στο Μουσικό Γυμνάσιο διδάσκονται επιπλέον και μαθήματα Μουσικής Παιδείας χωρίς να περικόπτονται οι ώρες των άλλων μαθημάτων.

Το πρόγραμμα λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου αρχίζει στις 8:15 π.μ και τελειώνει στις 3:00 μ.μ καθημερινά. Από τις 1:30 μ.μ μέχρι τις 2:00 μ.μ οι μαθητές γευματίζουν στην τραπεζαρία του σχολείου χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Όλες  οι μετακινήσεις των μαθητών από και προς το σχολείο, είναι εντελώς  δωρεάν. Επίσης προβλέπονται πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, δράσεων και εκδρομών με τα έξοδα καλυμμένα.

Το Μουσικό Γυμνάσιο παρέχει απολυτήριο ισάξιο και ισότιμο με αυτό των υπολοίπων Γυμνασίων της Β/θμιας Εκπαίδευσης. Οι απόφοιτοι του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο Μουσικό Λύκειο (που θα ιδρυθεί στον ίδιο χώρο, λαμβάνοντας πτυχίο με τα ανάλογα επαγγελματικά δικαιώματα και παράλληλα να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή σε οποιαδήποτε πανεπιστημιακή σχολή) ειδάλλως μπορούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους σε οποιοδήποτε άλλο Λύκειο.

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

 

Στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου εγγράφονται μαθητές, απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων, ύστερα από επιλογή, χωρίς όμως να είναι απαραίτητο να έχουν μουσικές γνώσεις ούτε να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο εκ των προτέρων. Η διαδικασία επιλογής διενεργείται κατά το χρονικό διάστημα από 15 μέχρι 30 Ιουνίου κάθε σχολικού έτους και σε εξαιρετικές περιπτώσεις κατά το χρονικό διάστημα από 1 μέχρι 11 Σεπτεμβρίου κάθε σχολικού έτους.

Οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής οφείλουν να υποβάλουν μια αίτηση (χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά), στο Μουσικό Γυμνάσιο κατά το χρονικό διάστημα από 2 μέχρι 31 Μαΐου κάθε έτους.

 

Ειδικά για φέτος η διαδικασία των αιτήσεων καθώς και των εξετάσεων επιλογής, θα γίνει από 1 έως 11 Σεπτέμβρη και γι’ αυτό η ΔΔΕ Θεσπρωτίας, το άμεσο χρονικό διάστημα, θα δέχεται αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο τηλ. 2665024562 ή στο mail :  [email protected]

 

Για την επιλογή των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων, συγκροτείται για κάθε Μουσικό Σχολείο, Επιτροπή Επιλογής (Ε.Ε.)

Τα θέματα στα οποία αξιολογούνται οι υποψήφιοι μαθητές για την εγγραφή τους στην Α’ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου είναι: Ρυθμός, Ακουστική ικανότητα, Φωνητική ικανότητα, Διάκριση ηχοχρωμάτων και προαιρετικά ένα Μουσικό όργανο (ευρωπαϊκό ή παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής.

 

Οι εγγραφές των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων γίνονται σύμφωνα με τον πίνακα εισαχθέντων κατά τις εξετάσεις επιλογής και πραγματοποιούνται από 1 έως 11 Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Οι κηδεμόνες των μαθητών που επελέγησαν σύμφωνα με τον πίνακα εισαχθέντων, παραλαμβάνουν από το Μουσικό Σχολείο σχετικό Υπηρεσιακό Σημείωμα, το οποίο και προσκομίζουν στο γυμνάσιο που έχει εγγραφεί ο μαθητής μετά την αποφοίτησή του από το δημοτικό σχολείο προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή.

 

Το Μουσικό Σχολείο είναι ένα προνομιακό σχολείο που αξίζει την προτίμησή σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *