Ενημέρωση του νέου Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα της Ηπείρου

Share Button

kaxrimanis-alexΤις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε ζητήματα που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή, συζήτησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου σε συνάντηση που πραγματοποίησαν παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασιλείου Ψαθά, μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε προηγηθεί στην Π.Ε. Άρτας για τις ζημιές από τις πλημμύρες.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό- και πέραν των όσων αφορούν τις αποζημιώσεις λόγω καταστροφών- για πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου για την προώθηση λύσεων για τρέχοντα ζητήματα, αλλά και για τον προγραμματισμό της νέας προγραμματικής περιόδου. Υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αναλάβει και έχει υλοποιήσει ένα εκτεταμένο έργο καθαρισμού τάφρων, ποταμών και ρεμάτων, χωρίς το οποίο τα πλημμυρικά φαινόμενα θα είχαν ακόμη δυσμενέστερα αποτελέσματα και αναφέρθηκε στα εγγειοβελτιωτικά έργα τα οποία πρέπει να προχωρήσουν τα επόμενα χρόνια στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.
Ζήτησε να δοθεί παράταση του ισχύοντος νόμου για τη νομιμοποίηση των πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων καθώς και την περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών που απαιτούνται. Επίσης αναφέρθηκε και στη σύνταξη των νέων διαχειριστικών χαρτών για τους βοσκότοπους, υπογραμμίζοντας την ετοιμότητα της Περιφέρειας Ηπείρου να αναλάβει το έργο, ώστε να εκλείψουν τα προβλήματα που ταλανίζουν σήμερα τους κτηνοτρόφους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *