Καταγγέλθηκαν οι μισθώσεις των δύο αναψυκτηρίων στο Δρέπανο-Άγνωστη η τύχη τους

Share Button

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΣτην απόφαση να προχωρήσουν σε καταγγελία της μίσθωσης του υπ’ αριθμ. 3, κατά σειρά μετά το Κεντρικό Εστιατόριο, αναψυκτήριο στο Δρέπανο του Δήμου Ηγουμενίτσας (Soho) και του υπ’ αριθμ. 4, κατά σειρά μετά το Κεντρικό Εστιατόριο, αναψυκτήριο στο Δρέπανο του Δήμου Ηγουμενίτσας (Ostria) προχώρησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Σε μια συνεδρίαση διάρκειας τριών περίπου ωρών από την οποία για μια ακόμη φορά δεν έλειψαν η ένταση, οι αντιπαραθέσεις και οι κόντρες αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η καταγγελία των μισθώσεων των δύο αυτών αναψυκτηρίων.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, το μέλλον των δύο αναψυκτηρίων παραμένει αβέβαιο. Οι δύο πλευρές ερίζουν για το ύψος των οφειλομένων από την πλευρά των ιδιοκτητών και οι τελευταίοι πλέον θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.
Με αφορμή τις δύο συγκεκριμένες υποθέσεις, συζητήθηκε εκτενώς ο τρόπος με τον οποίο θα πορευτεί η Δημοτική Αρχή αναφορικά με την αξιοποίηση της περιοχής του Δρεπάνου. Κοινός τόπος όλων σχεδόν των  τοποθετήσεων των Δημοτικών Συμβούλων ήταν να ξεκαθαρίσει το ομιχλώδες τοπίο που επικρατεί σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να βρεθεί επειγόντως λύση για την χάραξη αιγιαλού και παραλίας.
«Πρέπει να τελειώσουμε οριστικά με την ανομία και την αναρχία. Πρέπει να μπει μια τάξη. Μας δίνεται η ευκαιρία να επιχειρήσουμε ένα νέο ξεκίνημα και να κάνουμε μια νέα αρχή», ήταν η τοποθέτηση του Δημάρχου Γιάννη Λώλου.
Στην συνεδρίαση δεν έλειψαν οι κόντρες και οι….μπηχτές μεταξύ δημοτικών συμβούλων της σημερινής και της απελθούσας δημοτικής αρχής.
Ο λόγος ήταν η μακροχρόνια αδυναμία και κωλυσιεργία του Δήμου Ηγουμενίτσας να εισπράξει τα λεφτά που δικαιούται από την μίσθωση όχι μόνο των δύο αυτών αναψυκτηρίων αλλά και άλλων επιχειρήσεων μαζικής εστίασης που δραστηριοποιούνται στη περιοχή του Δρεπάνου, με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί ένα πολύ μεγάλο χρέος που παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο αν και πότε θα μπορέσει ο Δήμος να εισπράξει μέρος έστω των οφειλομένων.
Προς το τέλος της συνεδρίασης το λόγο πήρε και ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Κάτσινος ο οποίος υπερασπίστηκε το έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν από την μεριά του, ωστόσο παραδέχθηκε πως κάποιες δυσλειτουργίες δεν «μας επέτρεψαν να προχωρήσουμε παραπέρα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *